Uploaded image for project: 'Jenkins'
  1. Jenkins
  2. JENKINS-64498

Jackson 1.12.x and/or SnakeYaml 1.26 breaks plugins

    XMLWordPrintable

    Details

    • Similar Issues:

      Description

      I am the maintainer of the vrealize-automation-8 plugin. I noticed that when I installed it on a fresh, up-to-date Jenkins, it stopped working. Specifically, when trying to read a yaml-file, I get the following error:

       
      hudson.remoting.ProxyException: org.yaml.snakeyaml.error.YAMLException: Class not found: com.vmware.vra.jenkinsplugin.pipeline.DeployFromCatalogExecution$Config
      at org.yaml.snakeyaml.constructor.Constructor.getClassForNode(Constructor.java:664)
      at org.yaml.snakeyaml.constructor.Constructor$ConstructYamlObject.getConstructor(Constructor.java:322)
      at org.yaml.snakeyaml.constructor.Constructor$ConstructYamlObject.construct(Constructor.java:331)
      Also: hudson.remoting.ProxyException: org.yaml.snakeyaml.error.YAMLException: Class not found: com.vmware.vra.jenkinsplugin.pipeline.DeployFromCatalogExecution$Config
      at org.yaml.snakeyaml.constructor.Constructor.getClassForNode(Constructor.java:664)
      at org.yaml.snakeyaml.constructor.Constructor$ConstructYamlObject.getConstructor(Constructor.java:322)
      at org.yaml.snakeyaml.constructor.Constructor$ConstructYamlObject.construct(Constructor.java:331)
      Caused: hudson.remoting.ProxyException: Can't construct a java object for tag:yaml.org,2002:com.vmware.vra.jenkinsplugin.pipeline.DeployFromCatalogExecution$Config; exception=Class not found: com.vmware.vra.jenkinsplugin.pipeline.DeployFromCatalogExecution$Config
      in 'string', line 1, column 1:
      count: 1
       

      DeployFromCatalogExecution$Config is declared public and static and should be accessible. My dependencies in the POM-file related to this are as follows: 

      }}{{<dependency>
        <groupId>io.jenkins.plugins</groupId>
        <artifactId>snakeyaml-api</artifactId>
        <version>1.27.0</version>
      </dependency>

       

      This issue seems to be popping up in at least one more plugin (kubernetes): https://issues.jenkins.io/browse/JENKINS-62995

       

      Are there any changes I need to make to my code to make this work?

       

      My plugin repo: https://github.com/jenkinsci/vrealize-automation-8-plugin

        Attachments

          Activity

          prydin Pontus Rydin created issue -

            People

            Assignee:
            dnusbaum Devin Nusbaum
            Reporter:
            prydin Pontus Rydin
            Votes:
            0 Vote for this issue
            Watchers:
            1 Start watching this issue

              Dates

              Created:
              Updated: