Uploaded image for project: 'Jenkins'
  1. Jenkins
  2. JENKINS-65355

xunit fails job when files are not found, even when skip is checked and threshold is 100

    XMLWordPrintable

    Details

    • Type: Bug
    • Status: Closed (View Workflow)
    • Priority: Major
    • Resolution: Cannot Reproduce
    • Component/s: xunit-plugin
    • Labels:
      None
    • Environment:
      Jenkins LTS 2.263.4
      xUnit plugin 3.0.1
    • Similar Issues:

      Description

      We have jobs that produce custom tests result XMLs, but not on every run. We use the custom tool in xunit, along with a custom stylesheet to read those test files, and set skip-if-no-files to true.

      Since the upgrade to plugin version 3.0.1, our jobs are failing when test result files are not found, even though "skip test if files not found" is checked.

      We also noticed this issue with the JUnit tool in the xUnit plugin.

       

      Steps to reproduce:

       

      1> create a job that has the xunit plugin set to use junit or custom tool, and add path to some test files, doesn't matter where

      2> set both failure thresholds to 100

      3> ensure the "Skip if there are no test files" is checked

      4> ensure the build does not produce any xunit files

       

      Expected:

      job passes, because threshold is 100 but skip-if-no-files is checked

       

      Actual:

      job fails, with the following in the log

       

      INFO: [Custom Tool] - No test report file(s) were found with the pattern 'dev/bin/vnv/mod/tests/**/utf*.xml' relative to 'T:\' for the testing framework 'Custom Tool'.
      Did you enter a pattern relative to (and within) the workspace directory?
      Did you generate the result report(s) for 'Custom Tool'?"
      WARNING: All test reports are empty.
      INFO: Check 'Failed Tests' threshold.
      INFO: The total number of tests for the threshold 'Failed Tests' exceeds the specified "failure threshold" value.
      INFO: Setting the build status to FAILURE
      Build step 'Publish xUnit test result report' changed build result to FAILURE 
      
      
      

       

      FYI: We downgraded to 2.4.0, and this started working again.

        Attachments

          Activity

            People

            Assignee:
            nfalco Nikolas Falco
            Reporter:
            skhushalani Sagar Khushalani
            Votes:
            1 Vote for this issue
            Watchers:
            3 Start watching this issue

              Dates

              Created:
              Updated:
              Resolved: