Uploaded image for project: 'Jenkins'
  1. Jenkins
  2. JENKINS-58422

Build parameters modal created as child of link

    XMLWordPrintable

    Details

    • Type: Bug
    • Status: Open (View Workflow)
    • Priority: Major
    • Resolution: Unresolved
    • Component/s: blueocean-plugin
    • Labels:
      None
    • Environment:
      Jenkins 2.176.1
      blueocean 1.17.0
    • Similar Issues:

      Description

      I am unable to use the mouse to interact with the 'Input Required' modal displayed when trying to run a build with parameters from the blue ocean UI.

       

      This appears to be because the modal is mounted as a child of the branch row element, which is a link element. Clicking anywhere on the modal (inputs, buttons etc.) navigates to the page pointed at by that link (ie, the last run of that branch). I am only able to run parameterised builds from blue ocean by using the keyboard to navigate.

       

        Attachments

          Activity

          mrginglymus Bill Collins created issue -
          mrginglymus Bill Collins made changes -
          Field Original Value New Value
          Priority Minor [ 4 ] Major [ 3 ]
          Hide
          rolgalan Roldan added a comment -

          I have exactly the same problem with the Input required modal.

          It works fine with the classic jenkins, but behaves exactly as described (whenever you click in the modal brings you to the previous job, making impossible to select any parameter not even using the run button).

          Also, in my case the modal works fine from the Branch view. This issue only happens from Pull Requests page.

          Some extra info from my configuration:

          • Jenkins 2.301
          • Blue Ocean 1.24.7
          • Scripted pipeline
          • In my case I have choice parameters, so it's not related only to the string parameter from the screenshot.
          Show
          rolgalan Roldan added a comment - I have exactly the same problem with the Input required modal. It works fine with the classic jenkins, but behaves exactly as described (whenever you click in the modal brings you to the previous job, making impossible to select any parameter not even using the run button). Also, in my case the modal works fine from the Branch view. This issue only happens from Pull Requests page. Some extra info from my configuration: Jenkins 2.301 Blue Ocean 1.24.7 Scripted pipeline In my case I have choice parameters, so it's not related only to the string parameter from the screenshot.

            People

            Assignee:
            Unassigned Unassigned
            Reporter:
            mrginglymus Bill Collins
            Votes:
            0 Vote for this issue
            Watchers:
            2 Start watching this issue

              Dates

              Created:
              Updated: