Uploaded image for project: 'Jenkins'
  1. Jenkins
  2. JENKINS-48234

All graph legends are broken

    XMLWordPrintable

    Details

    • Similar Issues:

      Description

      All graph legends are broken and have been broken for several months. Not sure when it started but sometime between 2017-08-02 and today (2017-11-27).

        Attachments

          Activity

          Hide
          danielbeck Daniel Beck added a comment - - edited

          This doesn't seem to be about the Dashboard View Plugin.

          Also, please provide details about your configuration. OS, installation method, output of the /systemInfo URL, last version of Jenkins that was known to work, etc.

          Show
          danielbeck Daniel Beck added a comment - - edited This doesn't seem to be about the Dashboard View Plugin. Also, please provide details about your configuration. OS, installation method, output of the /systemInfo URL, last version of Jenkins that was known to work, etc.
          Hide
          rbjorklin Robin Björklin added a comment - - edited

          I've updated the issue with the requested details however I don't know when it started happening. The generated image seem to contain the garbled text so a guess would be that that's where the problem lies, which component is responsible for generating images?

          Show
          rbjorklin Robin Björklin added a comment - - edited I've updated the issue with the requested details however I don't know when it started happening. The generated image seem to contain the garbled text so a guess would be that that's where the problem lies, which component is responsible for generating images?
          Hide
          danielbeck Daniel Beck added a comment -

          I wonder whether your OS's font config is just messed up. We use JFreechart for graphs and that in turn (AFAIUI) uses Java AWT for fonts. The graphs are broken without fonts installed, perhaps your default font or something is this symbol mess?

          Show
          danielbeck Daniel Beck added a comment - I wonder whether your OS's font config is just messed up. We use JFreechart for graphs and that in turn (AFAIUI) uses Java AWT for fonts. The graphs are broken without fonts installed, perhaps your default font or something is this symbol mess?
          Hide
          rbjorklin Robin Björklin added a comment -

          I've tried installing extra font packages as well as switching to the full OpenJDK without any success. I can see plenty of installed fonts with "fc-list" and "fc-match" returns: DejaVuSans.ttf: "DejaVu Sans" "Book" which gives me the impression that would be used as a default font.

          Show
          rbjorklin Robin Björklin added a comment - I've tried installing extra font packages as well as switching to the full OpenJDK without any success. I can see plenty of installed fonts with "fc-list" and "fc-match" returns: DejaVuSans.ttf: "DejaVu Sans" "Book" which gives me the impression that would be used as a default font.
          Hide
          tgr Tobias Gruetzmacher added a comment -

          Unfortunately, I cannot reproduce this issue... Does the problem still exist?

          Show
          tgr Tobias Gruetzmacher added a comment - Unfortunately, I cannot reproduce this issue... Does the problem still exist?

            People

            Assignee:
            tgr Tobias Gruetzmacher
            Reporter:
            rbjorklin Robin Björklin
            Votes:
            0 Vote for this issue
            Watchers:
            3 Start watching this issue

              Dates

              Created:
              Updated:
              Resolved: