Uploaded image for project: 'Jenkins'
  1. Jenkins
  2. JENKINS-48567

vSphere plugin crashes global configuration of jenkins

    XMLWordPrintable

    Details

    • Similar Issues:

      Description

      After upgrading from jenkins 2.73.3 to 2.89.2, the configuration screen 'jenkins/configure' load fails when drawing 'template' select box from plugin.

      When vsphere-cloud-plugin is removed then everything works fine.

        Attachments

          Activity

          Hide
          wreggyl Jan Bottek added a comment -

          please leave it open, because i do not understand what you did that the issue is solved

          i tested the installation on a clean jenkins and was not able to add a Vsphere Cloud. I tested it on an upgrade and got the hanging configuration.

          So what ever I wrote helped you to fix it - please help me to understand

          Show
          wreggyl Jan Bottek added a comment - please leave it open, because i do not understand what you did that the issue is solved i tested the installation on a clean jenkins and was not able to add a Vsphere Cloud. I tested it on an upgrade and got the hanging configuration. So what ever I wrote helped you to fix it - please help me to understand
          Hide
          leandrofranca Leandro França added a comment -

          I just disabled the vSphere plugin (without uninstall), then downloaded hpi again and I've installed it manually. After restart everything works.

          Show
          leandrofranca Leandro França added a comment - I just disabled the vSphere plugin (without uninstall), then downloaded hpi again and I've installed it manually. After restart everything works.
          Hide
          wreggyl Jan Bottek added a comment -

          did you had to add the configuration for the vsphere cloud again or was is it still there ( because you didn't uninstalled it)? is the launching for the jenkins agent working?

          Show
          wreggyl Jan Bottek added a comment - did you had to add the configuration for the vsphere cloud again or was is it still there ( because you didn't uninstalled it)? is the launching for the jenkins agent working?
          Hide
          leandrofranca Leandro França added a comment -

          Yes, I needed to add the configuration again (it was empty after deactivation). I did not uninstall it to avoid losing dependencies. I can't test "Slave virtual computer running under vSphere Cloud" still.

          Show
          leandrofranca Leandro França added a comment - Yes, I needed to add the configuration again (it was empty after deactivation). I did not uninstall it to avoid losing dependencies. I can't test "Slave virtual computer running under vSphere Cloud" still.
          Hide
          danielbeck Daniel Beck added a comment -

          This is caused by the core bug that does not install command-launcher plugin even though it should, resulting in ClassNotFoundError.

          Will be fixed towards 2.89.3, is already fixed in the weeklies.

          Show
          danielbeck Daniel Beck added a comment - This is caused by the core bug that does not install command-launcher plugin even though it should, resulting in ClassNotFoundError. Will be fixed towards 2.89.3, is already fixed in the weeklies.

            People

            Assignee:
            Unassigned Unassigned
            Reporter:
            leandrofranca Leandro França
            Votes:
            1 Vote for this issue
            Watchers:
            4 Start watching this issue

              Dates

              Created:
              Updated:
              Resolved: