Uploaded image for project: 'Jenkins'
  1. Jenkins
  2. JENKINS-19860

Jenkins hangs at startup on debian after "Pre-instantiating singletons"

    XMLWordPrintable

    Details

    • Type: Bug
    • Status: Resolved (View Workflow)
    • Priority: Blocker
    • Resolution: Incomplete
    • Component/s: core
    • Environment:
      Debian kernel 2.6.32-028stab108.1, jenkins installed via apt-get on a virtual machine, using openjdk-6-*, no fancy plugin (default ones + role strategy)
    • Similar Issues:

      Description

      Unlike other issues about hangs at startup, mine hangs after all jobs are loaded and happens all the time. I tried resetting jobs with no luck.

      I am attaching the log file, a jmap dump and thread dump.

      Jenkins was working well with version 1.529, but somehow, my server was restarted (it's a virtual machine which host is not administered by me) and the hang problem appeared. I upgraded it to 1.533 with an intermediate stop to 1.531 but no luck either.

        Attachments

        1. jenkins.log
          3 kB
        2. jmap.txt
          1 kB
        3. jstack.txt
          43 kB

          Activity

          yohann Yohann Benedic created issue -
          yohann Yohann Benedic made changes -
          Field Original Value New Value
          Description Unlike other issues about hangs at startup, mine hangs after all jobs are loaded and happens all the time. I tried resetting jobs with no luck.

          I am attaching the log file, a jmap dump and thread dump.

          Jenkins was working well with version 1.529, but somehow, my server was restarted (it's a virtual machine which host is administered by me) and the hand problem appeared. I upgraded it to 1.533 with an intermediate stop to 1.531 but no luck.
          Unlike other issues about hangs at startup, mine hangs after all jobs are loaded and happens all the time. I tried resetting jobs with no luck.

          I am attaching the log file, a jmap dump and thread dump.

          Jenkins was working well with version 1.529, but somehow, my server was restarted (it's a virtual machine which host is not administered by me) and the hang problem appeared. I upgraded it to 1.533 with an intermediate stop to 1.531 but no luck either.
          Priority Major [ 3 ] Blocker [ 1 ]
          danielbeck Daniel Beck made changes -
          Resolution Incomplete [ 4 ]
          Status Open [ 1 ] Resolved [ 5 ]
          rtyler R. Tyler Croy made changes -
          Workflow JNJira [ 151381 ] JNJira + In-Review [ 193902 ]

            People

            Assignee:
            Unassigned Unassigned
            Reporter:
            yohann Yohann Benedic
            Votes:
            0 Vote for this issue
            Watchers:
            2 Start watching this issue

              Dates

              Created:
              Updated:
              Resolved: